TRT 1‘in heyecanla devam eden dizisi Vuslat’da meczup gibi gözüken bilgin Abdullah kimdir? Her bölümde söylediği sözlerle adeta dizinin akışını belirleyen Vuslat dizisinde ki “Meczup Abdullah Efendi”nin sırrı nedir?
Abdullah Efendi Vuslat’a giden yolda Aziz’e destek olacak bir bilgindir. Pişmanlık içinde olan Abdullah Efendi herkes tarafından deli gibi görünse de bilinmeyen gerçekleri olan bir adamdır.
Abdullah Efendi… Görünürde deli görünmeyende ne Allah bilir… Yani “delilik ayrı meczupluk ayrıdır” Meczuplar Allah’ın özel hizmetinde ki kullarıdır, bu yüzden onların yaptıklarına akıl sır ermez. Eğer yaptıklarını anlamaya çalışırsan da akıl sermayenden olursun… Akıl her voltajı kaldırmaz, bu yüzden biz Abdullah Efendiyi üzmeyiz.
“Abdullah” Arapça bir isimdir. Kelime anlamı olarak “Allah’ın kulu” demektir. Peygamberin en sevdiği İsimlerden aynı zamanda Babasının adıdır. Eli Açık, yiğit, yiğit kimse demektir. Aynı zamanda ön sezileri kuvvetli, üstün güçlere sahip (manevi), durgun çok ağır hareket eden, sakin anlamlarına gelmektedir
Vuslat dizisinde ki rolüyle de anlaşılacağı üzere Meczup Abdullah Efendi, isminin tam da anlamlarını taşımaktadır, Her sözüyle bilginliğini, davranışlarıyla sakinliğini, belli etmektedir. Vuslat dizisinde de sezgilerinin ne kadar kuvvetli olduğu sürekli vurgulanmaktadır. Meczup diye önemsenmeyen Abdullah Efendi aslında her sözü, davranışı ile diziye yön vererek dizinin dikkat çeken adeta sır dolu bir ismi olmuştur.
Abdullah ismindeki her bir harfin bir karakteri temsil ettiğini belirtelim ve ismin analizini yapalım;
A: Atılgan-enerjik
B: Ön sezileri kuvvetli
D: Üstün güçlere sahip
U: Durgun, çok ağır hareket eden
L: Sanatsal yeteneğe sahip
L: Sanatsal yeteneğe sahip
A: Atılgan-enerjik
H: Sakin ve durağan
“Zeki ve ruhsal yönden kuvvetlidir. Zihin analizini iyi yapar ve eleştiren bir kişiliğe sahiptir. Oldukça baskındır ve sır saklamayı bilir. Düşünür gibi derinlere dalar. Değişken bir yapısı vardır. İyi şeyleri elde edememe ve yalnız kalma duygusunu bir kenara atmalı. Soğuk ve mesafeli durmaktan kaçınmalıdır.“