Kestane içerisinde yüksek miktarda diyet lifi, faydalı yağlar ve mineraller barındırmaktadır. Kestanenin sağlığımıza olan faydalarını gelin hep birlikte öğrenelim…
Kestanenin Faydaları Nelerdir?
Kestane hem fındık hem de meyve olarak kabul edilmektedir. Kestane, hafif tatlı bir tada sahiptir ve çeşitli farklı yemeklere kolayca eklenebilir. Çiğ kestane, pişirildikten veya kavrulduktan sona yumuşayan çok sert, gevrek bir dokuya sahiptir.
Ana Kestane Türleri
- Amerikan Kestane
- Tatlı Kestane (İspanyol kestanesi olarak da bilinir)
- Çin Kestane
- Japon/Kore Kestane
Kestanenin Sağlığımıza Faydaları
Diyabeti Önler
Kestane gibi diyet lifleri yüksek olan gıdalar, düşük glisemik gıda olarak kabul edilir bu da kan şekerinin yüksek glisemik gıdalara kıyasla yavaşça yükselmesine neden olduğu anlamına gelir.
Cildi Besler
Kestane cildi destekleyen, kırmızı kan hücreleri üreten ve beyin fonksiyonlarını geliştiren yada çözünen B vitaminleri içerir.
Sinir Sistemini İyileştirir
Kestane, kısa ve uzun vadeli enerji için gerekli olan yüksek miktarlarda karbonhidrat içerir. Ayrıca sinir sistemi işlevine de yardımcı olurlar.
Kemikleri Güçlendirir
Kestane, kemik gücünü artıran ve bağışıklık sistemini güçlendiren bir iz minerali olan bakır içerir.
Kanser Riskini Azaltır
Kestane içerisinde vücutta sertbest radikallerle savaşan ve kalp hastalığı ve kanser riskini azaltan bir iz minerali olan manganez içerir. Aynı zamanda yaşlanma sürecinde önemli bir rol oynar ve kan pıhtılaşmasını önlemeye yardımcı olur.
Çölyak Hastalarına Faydalıdır
Gluten içermeyen kestaneler, ince bağırsağa zarar veren bir hastalık olan çölyak hastalığı olan hastalar için çok faydalıdır.
Karpuz Çekirdeğinin Faydaları!! Karpuz Çekirdeği Nasıl Tüketilir?