Sağlık

Kefir Zayıflatır Mı? Kefirin Zayıflamaya Etkileri Nelerdir?

Süte doğrudan kefir tohumlarının eklenmesi sonucu bazı yararlı bakteri ve mayaların fermantasyonu sayesinde oluşan kefir, fermente süt ürünleri içerisinde yoğurttan sonra en çok bilinen süt ürünlerinden birisi.

Pek çok kişinin de devamlı yeni bilgiler keşfettiği ya da tazelediği alanlar arasında sağlık ilk sıralarda geliyor. Kişiler, birçok hastalıktan korunmak için hangi gıdaların tüketilmesi gerektiğini, hangi gıdaların nelere iyi geldiğini, bu gıdaların ne kadar süre içerisinde ne kadar tüketilmesinin doğru olduğu konularında bilgi edinmek için oldukça hassas davranıyor.

Süte doğrudan kefir tohumlarının eklenmesi sonucu bazı yararlı bakteri ve mayaların fermantasyonu sayesinde oluşan kefir, fermente süt ürünleri içerisinde yoğurttan sonra en çok bilinen süt ürünlerinden birisi. Kefirin sıklıkla tüketildiği Kafkasya bölgesi, tüberküloz, kanser ve sindirim bozukluğu gibi hastalıklara fazla rastlanmaması ve ortalama insan ömrünün 110-130 seneye ulaşmasıyla tanınıyor.

Kefirin Nedir?

Kefir Zayıflatır Mı?

Kafkasların gençlik sırrı olarak bilinen kefirin tarihi, yüzyıllar öncesine dayanan ve o zamandan bugüne nesiller boyunca süre gelmiştir. Süt ürünlerinden birisi olan bu özel içecek kefirin, her derde deva, doğal enerji ve şifa kaynağı olduğunu kültürümüze Kafkaslardan gelmiştir. Kefir krema kıvamında ve yoğurda benzeyen ancak içilebilecek kıvamı olan bir süt ürünüdür. Kefirin sağlık yönünden sayılamayacak kadar birçok faydası vardır. Kanseri önlemekten tutun da, uzun bir hayatın anahtarı olmaya kadar pek çok sağlık sorununa çözüm olan kefir, zayıflama içinde ideal bir besindir.

Kefirin içeriği bol miktarda bulunan mineral maddelerden kalsiyum ve magnezyumun sinir sistemi üzerinde rahatlatıcı etki yaptığını ve burada minerallerin, kemik ve kas yapılarını güçlendirdiği kanıtlanmıştır. Kefirdeki vitaminler ile kan dolaşımını düzenleyip, kan bozukluklarını da giderdiği ve vücuttaki toksinleri atmak içinde kefirin son derece yararlı olduğu bilinmektedir. Pahalı olmayan ve evde kolayca yapılabilen bir besindir.

Kefirle Diyeti Olur Mu?

Son yıllarda tüm dünyada ünlü olan ve popülaritesi zirve yaparak etkili olduğu kanıtlanmış olup ve içeriğinde bulunan mayalar sayesinde yenilen besinlerin hızlı bir biçimde sindirilip kana geçmesini sağlar. Vücut ihtiyacı olan enerjiyi elde etmek için bu kana geçen besinleri kullanır. Bu yüzden yenilen besinler vücuda depo edilmeden direk kullanılır. Bu da kilo alımına engel olur. Kaliteli ve zengin proteinler bakımından son derece kolayca zayıflamayı sağlar. Diyet esnasında kefiri tüketmek diyetin sağlıklı geçmesine yardımcı olur. Kefirdeki kalori miktarının düşük olması ve daha önemlisi tok tutmasıdır. Kefir diyeti ile haftada 1 kilo verilmektedir. Ayda en az 5-6 kilo verilecektir.

Kefir

Kefir Diyeti

Üç gün boyunca sadece kefir içilecek. Günde 1 veya 1.5 litre kefiri 5-6 bardağa bölerek gün boyu içilir. Tabi ki kefire şeker ilave edilmez. Şayet bu diyet haricinde başka daha kolay bir kefir diyeti için, yine aynı uygulama üzerine ilave olarak 1 kilo meyve veya sebze eklenebilir. Meyve ve sebze eklenirse bu durumda kefir diyetinin süresi 6-7 güne kadar uzar.

Her gün uygulanacak diğer Kefir diyeti ise;

  • sabah 600 mg kefir.
  • Öğle 100 gram tuzsuz pirinç ve 300 mg kefir.
  • Ara 300 mg kefir.
  • Akşam yemeği 200 gram sebze için, haşlanmış brokoli, karnabahar, lahana, fasulye gibi sebze türlerinden.

Bu diyet tam 7 gün yapın, daha fazla olmayacak, 7 günde 5 kiloya kadar verilebilir. İstenilirse yulaf ve bademle de tüketilir.

Kefir Kullanımı

Kefir özellikle bir çok hastalığa karşın koruyucu özelliği bulunan kefir günde bir bardak rahatlıkla içilebilir. Bu miktar kişinin yaşına kilosuna göre artırılıp azaltılabilir. Kefir ilaç gibi değil içecek gibi görülmeli, yemeklerle beraber veya ayrı olarak tüketilmelidir. Kilo sorunu olanlar yağsız süt ile mayalayıp tüketebilir. Tedavi amaçlı tüketimlerde ise günde 1 bardak yeterli değildir. 1 bardakla haşlanıp bir litreye kadar miktar artırılabilir. Evde mayasından mayalandığı gibi marketlerde satılan sade türleri daha tercih edilmektedir. İstenilirse yulaf ve bademle de tüketilir. Her gün düzenli olarak içilmesi gerekir.

Kefirin Faydaları Nelerdir?