OTURMA DÖNEMİ ÖNCESİ ACELE ETMEYİN
Bebekler 4 aylık dönemlerinde oturma girişiminde bulunabilirler. Ancak kendi başlarına oturması 9. aya kadar devam edebilir. Bebeklerin oturmaları için acele etmek doğru bir davranış değildir. Bu nedenle bebeğin öncelikle dengesini sağlaması, gövde kaslarının gelişmiş olması ve boynunu tutabilmesi gerekir.
OTURMAYA HAZIRLIK
Bebekler doğduktan sonra boyun, sırt ve karın bölgesi zamanla güçlenir. Yatarken ayakları ile tekme atması, kafasını kaldırıp size bakması kaslarının geliştiğini gösterir. Bebeğinizin bu kaslarını geliştirmek için yatıyorken pozisyonunu devamlı değiştirin ve kollarını uzatması ve boynunu tutabilmesi için ona yardımcı olun.
OTURMAYA BAŞLANGIÇ
Bebeğiniz ortalama 4 aylık olduğunda artık başını tutmaya başlayabilir. Bebeğinizi bir koltuğa oturtup yan kısımlarına yastıkla destekleyerek bir müddet oturmasını sağlayın. Başlangıçta yana düşme riski çok yüksektir fakat zamanla oturma süreleri daha çok uzamaya başlayabilir.
DESTEK VEREMEYE DEVAM EDİN
Bebeğiniz oturduğunda artık devrilmeden dengesini sağlayabiliyorsa artık yastık kullanmanıza ihtiyacınız kalmayabilir. Bebeğinizi güvenli bir yere oturduktan sonra sırtına bir minder ile destekleyin. Elinizi çektiğiniz an oturmaya devam edebilir. Bu dönemde gözünüz sürekli bebeğinizin üstünde olmalı. Kısa zaman sonra bebeğinizin artık desteksiz bir şekilde oturduğunu göreceksiniz.