Panchamrit, kutsal kabul edilen beş temel malzeme ile hazırlanır. Genellikle Jain ibadeti ve puja ve Abhiṣeka’nın anma törenlerinde kullanılır. Panchamrit, bal, şeker, inek sütü, lor ve yağdan oluşan bir karışımıdır. Sanskrit dilinde panch; beş ve amrit; tanrıların kutsal içeceği anlamına gelir. Tanrıların ayaklarına sunulduğu için Pharnamrit olarak da anılır.
Hindistan’da Holi Festivali için yapılan fermente bir içecektir. Kanji, siyah havuç, pancar, hardal tohumu
ve zerdeçal gibi malzemelerle hazırlanır ve genellikle şalgam suyuna benzetilir.
Hindistan’da popüler bir yaz içeceği olan Jal-jeera, taze kişniş, nane, kaya tuzu, karabiber ve kimyon gibi çeşitli baharatlarla hazırlanan geleneksel bir Hint içeceğidir.
Özellikle Holi ve Maha Şivaratri festivallerinde yapılan Thandai, Süt, kuru meyve ve tohumlarla hazırlanan
geleneksel bir Hint içeceğidir. Thandai’nin içerisinde, badem, karpuz çekirdeği, haşhaş tohumu, anason tohumu, karabiber, kurutulmuş gül, kakule, şeker ve süt bulunmatadır.
Hindistan’da en çok tüketilen içeceklerden olan Masala Chai, baharatlarla yapılan çay çeşididir. Siyah çayın aromatik bitki ve baharat karışımı ile süt ya da suda kaynatılmasıyla yapılan çaydır. Masala Chai, manda ya da inek sütü, çay, tarçın, kakule ve karanfil gibi çeşitli baharatlarla hazırlanır.