Ordan Burdan

Hakan Altun

Yorumculuğu ve besteciliği ile çok sevilen, eskimeyen şarkılar ile herkesin gönlüne dokunan ünlü şarkıcı Hakan Altun.

Yorumculuğu ve besteciliği ile çok sevilen, eskimeyen şarkılar ile herkesin gönlüne dokunan ünlü şarkıcı Hakan Altun’un hayatına dair bir araştırma yaptık. İşte Hakan Altun’un yaşamı ve kariyer hayatı.

Hakan Altun Kimdir?

13 Ağustos 1972 yılında İstanbul’da dünyaya gelen Hakan Altun; aslen Siirtlidir. Babası Arap Hasan lakaplı eski bir futbolcu olan Hasan Altun, annesi ise Meral Altun’dur. Eğitimini 1983 yılında girdiği İstanbul Teknik Üniversitesi Türk Musikisi Devlet konservatuvarında görmüştür. Bu bölümü bitirdikten sonra İTÜ Sosyal bilimler dalında Master yapan Altun; 1992-1996 yılları arasında Edirne Türk Devlet Müziği topluluğunda ud çalmıştır. Şarkıcı ud dışında, cümbüş, gitar ve klavye çalmaktadır.

1998 yılında Ankara’da askere giden Hakan Altun, oradayken ilk albüm çalışmalarına başlamıştır. Askerden döner dönmez 1999 yılında; ilk solo albümü olan “Hakan” albümünü piyasaya sürdü. Albümden ilk çıkış parçası olarak “Hani Bekleyecektin” şarkısı seçen şarkıcı; bu şarkı sayesinde büyük bir çıkış yakaladı. Şarkıyı çok seven dinleyiciler sayesinde albüm her yerde satılmaya başlanmıştır. Dİnleyiciler tarafından çok sevilen Altun, 2000 yılında “Ağlamak Yok Yüreğim” adlı ikinci albümünü çıkardı ve çıkış şarkısı albüme adını veren parça oldu. İlk klibinide bu albümde yer alan “Her Sevda Bir Ölümmüş” şarkısına çekti. 17 Mart 2002’de “Nefesimsin” adlı üçüncü albümünü çıkaran Altun, albümün çıkış parçası olarak “Teklif Ediyorum”u seçti ve ikinci klibinide “Aşkıma Son Şarkım”a çekti.

Hakan Altun; “Yaralı Bir Aşkın Öyküsü”, “Hediye”, “Küstüm Aşklara”, “Aşk, Adam Ve Ayrılık”, “Aklın Bende Kalmasın” ve “Aşk Lütfen Gel” gibi birçok başarılı albüme imza atmıştır. Yorumculuğu ve besteciliği ile çok sevilen Altun, birçok ünlü isim ile çalışmış ve şarkılarını bestelemiştir.

2008 yılında beyin tümörü ameliyatı geçiren ünlü şarkıcı, 12 yıl beyin tümörü ile yaşamıştır.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu