Doğu Asya topraklarında yetişen ve bağışıklık güçlendirmeye yarayan Udi Hindi yağının faydaları saymakla bitmiyor. Çin’de yoğun olarak görülen Udi Hindi ağacı Türkiye’de süs bitkisi olarak yetiştirilmektedir. Udi Hindi özellikle koku alanında ve tıpta kullanılmaktadır. Çeşitli bölgelerde Udi Hindi Ağacı; Öd ağacı, beyazlarına Kust-i Bahri ve siyahlarına ise Kust-i Hindi gibi isimlerle anılır. Udi Hindi Yağı Nedir? Faydaları Nelerdir?
Udi Hindi Yağı Nedir?
Doğu Asya topraklarında yoğunlukta görülen yaz kış yaprak dökmeyen bir ağaç türüdür. Udi Hindi Alternatif Tıpta, Koku alanında ve güzellik ürünlerinde kullanılır. Udi Hindi Yağı, ağacın köklerinin taze olarak öğütülüp soğuk sıkım saf zeytinyağında bekletilmesiyle elde edilir.
Udi Hindi Yağı Faydaları Nelerdir?
Bir çok hastalığa şifa olan Udi hindi bitkisi Peygamberimiz tarafından tavsiye edilen bitkiler arasındadır. Udi Hindi’nin faydalarını şöyle sıralayabiliriz:
- En önemli faydası bağışıklığı güçlendirir.
- Doğal antibiyotiktir.
- Mide ağrısına iyi gelir.
- Safra ve böbrek taşlarını eritebilmektedir.
- Egzama, böcek ısırıkları ve cilt yanıkları gibi cilt sorunlarına iyi gelir.
- Yorgunluğu alıp stresi azaltır.
- Solunum yollarını açar
- Ağız kokularını giderir.
- Kanı temizler.
- Kalp ve Damar sağlığını korur.
Udi Hindi Nasıl Kullanılır?
Bağışıklığı güçlendirmesi için Udi Hindi, bal ile karıştırılıp yenilebilir. Çayı yapılabilir. Pekmez ile karıştırılıp yenebilir. Birde suya damlatılarak tüketilebilmektedir.
Udi Hindi Yağı Türkiye’de Neden Yasaklandı?
CİMER’e yapılan bir şikayet sonucunda Şişli İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü, Ud-i Hindi bitkisinin gıda olarak tüketilecek formda satılması üzerine satışın durdurulmasına karar verdi.