Sağlık

Diş İmplantı Nedir?

Eksik dişler sağlık açısından büyük sorun teşkil ederler. Diş implantı da çene kemiğinin içine yerleştirilecek olan vidalarla eksik dişi tamamlamaya denmektedir. Gelin diş implantı nedir? Tedavisi nasıldır? öğrenelim.

Diş İmplantı Nedir?

Diş implantı diş eksikliğinde en çok tercih edilen yöntemlerden biridir. Eksik dişin olduğu bölgeye çene kemiğine titanyum veya zirkonyum kaplamalı bir vida ile monte edilen diş protezine denmektedir. Diş implantı yapılırken diğer dişlere zarar vermeden estetik bir duruş ile yapılmaktadır. Görünüş açısından da herhangi bir çirkin görüntü oluşturmamaktadır. İmplant dişte diğer dişler gibi aynı görevi görür. İmplant dişlerle yemekler gayet rahat bir şekilde çiğnenip yiyilebilmektedir.

Diş implantı sağlığı yerinde olan genç yaşlı herkese uygulanabilir bir uygulamadır. Bazı kalp hastalarına, şeker hastalığı olanlara ve bir kaç hastalık grubundaki insanlara da uygulanmamaktadır. Tek bir diş için tedavi süresi 15-20 dakikadır. Diş implantı yapıldıktan sonra doktorun tavsiye ve ilaçlarına uyarak diş hijyenine önem vermek gerekmektedir.

Diş implantı yapılmanın gerektiği bir kaç durum vardır. Bu gibi durumlarda implant yapılması gerekmektedir. Bunlar:

  • Tek diş eksikliğinde, tam ve kısmi dişsizlikte diş implantı yapılmaktadır.
  • Hareketli protez yapmak istemeyen hastalar için implant tedavisi uygulanabilir.
  • Çene veya yüzde bulunan kusurlarda implant uygulaması yapılabilir.

Diş İmplant Tedavisi Nasıl Yapılır?

İmplant tedavisi yapılmadan önce detaylı bir şekilde röntgen ve muayene yapılır. Diş implantının yerleştirilmesi için iki seçenek bulunur. Tek aşamalı implant yönteminde implant yerleştirildikten sonra geçici bir başlık takılır. İki aşamalı olan diş implantında ise implant takıldıktan sonra üzeri diş eti ile kaplanır ve bir süre iyileşmesi için beklenir. Ardından protez başlığı takılır. Sonrasında geçici bir köprü yerleştirilir ve 3-6 ay kadar bir süre içinde iyileşmesi beklenir.

Not: Sayfadaki yazı bilgilendirme amaçlıdır. Diş sağlığınızla alakalı bir durumda bir uzmana baş vurmanız önerilmektedir.