Sosyopat anti sosyal kişilik bozukluğu olarak tanımlanır. Toplum kurallarına uymayan, insanlara aldırış etmeyen akıl sağlığı bozuk olan kişiler için kullanılır. Sosyopat nedir ve belirtileri nelerdir birlikte öğrenelim…
Toplum kurallarına uymayan, verilen cezalara aldırış etmeyen, kanun ve kurallara karşı gelen sosyopatların suç işlemeye doğan bir yatkınlıkları vardır. İnsanları kandırma konusunda profesyoneldirler çok rahat bir şekilde yalan söyler ve hırsızlık yaparlar. Bazı sosyopatlar yaptıklarından çok az bir pişmanlık duysalarda genel olarak diğer insanları umursamayan bir yapıya sahiptirler.
Uzmanların bir genetik bozukluğu olduğunu düşündükleri sosyopati, çevresel faktörlerden ve ebeveynlerin yetiştirme tarzlarından dolayı olabilmektedir. Ailesinde yeteri kadar ilgi görmeyen çocuklarda, istismar edilen çocuklarda, kafa travmaları yada demans hastalığı bulunan çocuklarda bu durumlar sosyopatlığa neden olabilmektedir.
Uzman bir psikoterapist tarafından çeşitli tedavileri yapılarak tedavi edilebilme şansı vardır. Tamamen tedavi edilemese de çevreye verilen zarar azaltılabilir. Saldırgan ve depresif olan ruh hali dengede tutulabilmektedir. Sosyopatlık mutlaka tedavi edilmesi gereken bir hastalıktır.
Not: Sayfadaki yazı bilgilendirme amaçlı olup bir tedavi yöntemi içermemektedir. Böyle bir durumda bir uzmana baş vurmanızı öneririz.