Bağışıklık sistemi için oldukça faydalı olan çiriş otu, kısa süreli olarak tezgahlarda yeri aldı. C vitamini açısından oldukça zengin olan bu besin Türkiye´nin hemen hemen her yöresinde bulunsada genel olarak doğu yöresinde yetişmektedir. Peki faydaları saymakla bitmeyecek olan Çiriş Otunun Faydaları Nelerdir?
Kirkiş otu, dağ pırasası ya da gulik otu olarak da bilinen çiriş otu, bağışıklığı güçlendiren bir bitkidir. Sarı çiçekleri ile bilinen çiriş otu, taze olarak tüketildiği gibi kurutulmuş olarak da kullanılmaktadır. Dağlarda doğal olarak yetişen bu bitkinin salatası, çorbası, sulu yemeği ve böreği yapılmaktadır. Hatta çay olarak da tüketilen çiriş otu, c vitamini açısından oldukça zengin bir besindir. Genellikle dağlarda bulunan çiriş otu, açık alanlarda, yol kenarlarında ve tarlalarda da yetişmektedir. Ancak yabani otlar arasında yer alan bu bitki toplanırken dikkatli olunması gerekmektedir. Faydaları saymakla bitmeyecek olan çiriş otunun diğer faydaları ise şunlardır;
Doğada kendi halinde yetişen çiriş otunun, yemeği, salatası, çayı ve çorbası yapılmaktadır. Bağışıklık sistemi açısından oldukça faydalı olan çiriş otunun yemeğini denemek isteyenler aşağıdaki linke tıklayarak nasıl yapıldığını öğrenebilirsiniz.