Kişisel BakımOrdan Burdan

Dermaroller Nedir? Evde Dermaroller Nasıl Kullanılır?

Son yıllarda sıklıkla duymaya başladığımız dermaroller, temel olarak cilt bakımı için kullanılan bir aygıt olduğu için bilinçli bir şekilde kullanılmasında fayda var.

Son yıllarda sıklıkla duymaya başladığımız dermaroller, temel olarak cilt bakımı için kullanılan bir aygıt olduğu için bilinçli bir şekilde kullanılmasında fayda var. Aksi halde bilinçsiz bir şekilde kullanılacak diğer tüm cilt bakım uygulamaları gibi dermaroller’ın da cilt üzerinde olumsuz etkileri ile yüzleşmek durumunda kalınabilir.

Dermaroller, aslında binlerce yıldır Uzak Doğu ülkelerinde cildi tedavi etmek üzere uygulanmakta olan bir araç. Buna karşın günümüzde hala dermaroller hakkında yeterli bilgiye sahip olmasa da bu aracı kullanmaya çalışan bilinçsiz kişi sayısı ne yazık ki inkar edilemeyecek kadar fazla. Dermaroller hakkında Ergül Keskin Conture Make up Studio, bizlere mutlaka bilinmesi gereken noktaları aktaracak.

Dermaroller Nedir?

Skinroller, mesoroller ya da microneedling olarak da bilinen dermaroller, üzerinde çok sayıda ve ince iğnelerin bulunduğu, silindir şeklinde bir cilt bakım aracıdır. Dermaroller’ın üzerindeki iğneler, uygulama yapılacak cilt üzerinde hücre onarımını desteklemeyi sağlamaktadır. Bunu da milimetrik ölçeklerde değişen uzunluklara sahip iğnelerin cildin üst tabakasında hafif boyutta travmalar oluşturması sayesinde başarmaktadır. Bu da hücrelerin hızla kolajen üretmesine yol açmaktadır. Sonuç olarak kolajen üretiminin artışı ile birlikte cildin kendini yenilemesi mümkün hale gelmektedir.

Dermaroller kullanımının faydaları, özellikle sarkmış ve esnekliğini yitirmiş cilt üzerine uygulandığında daha kısa sürede gözlemlenmektedir. Fakat başta da belirttiğimiz gibi dermaroller adlı aygıtların bilinçli bir şekilde kullanılması gerekmektedir. Çünkü her dermaroller, evde kullanım için uygun olmayabilir. Bu doğrultuda örneğin kullanacağınız dermaroller aparatının iğnelerinin düzgün ve birbiri ile simetrik olması önemli. Benzer şekilde, bu iğnelerin titanyumdan üretilmiş olması gerektiğini de vurgulamış olalım.

Evde Dermaroller Nasıl Kullanılır?

Dermaroller nedir sorusunun yanıtını artık bildiğinize göre, bu aparatı evde kendi cildiniz üzerine nasıl uygulayacağınızı öğrenmenin zamanı da gelmiş demektir. Bu anlamda, ilk olarak dermaroller uygulayacağınız bölgenin, ellerinizin ve ortamın hijyen koşullarına dikkat etmenizi şiddetle tavsiye ederiz. Aynı şekilde dermaroller’ınızın da temiz olması gerekmektedir. Cildinizi, ellerinizi ve dermaroller’ınızı steril hale getirdikten sonra ise artık uygulama aşamasına geçebiliriz.

Dermaroller’ı cildiniz üzerindeki uygulama alanına dik bir konumda tutun ve hafif bir şekilde bastırarak aparatı cildiniz üzerinde gezdirmeye başlayın. İşte hepsi bu kadar! Bu işlem sayesinde dermaroller iğnelerinin cildinizin hücre dokusunu harekete geçirebileceksiniz. Dermaroller’ı uygulama alanında 5-8 kez taramanız tavsiye edilmektedir. Daha fazla taradığınız durumda cildinize zarar vermeniz söz konusu olabilir.

Uygulamanın ardından cildinizi rahatlatmak için dilerseniz maske, krem veya losyon kullanabilirsiniz. Hatta dermaroller etkisini güçlendirmek için anti-aging özelliğe sahip bir nemlendirici kullanmanız yararınıza olacaktır. Fakat eğer dermaroller uygulaması sonrasında dış ortama çıkmanız gerekiyorsa, cildinizi yüksek SPF’li bir güneş koruyucu ile korumanız gerektiğini belirtmiş olalım. Bunların yanı sıra haftada bir defa dermaroller ile cilt bakımı yapmanız yeterli olacaktır.

Dermaroller Kullanmanın Faydaları Nelerdir?

Dermaroller Kullanmanın Faydaları Nelerdir?

Soğan Çorbası Tarifi

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu