Pratik ipuçlarıyla sivrisineklerden korunun! Sivrisineği seven var mıdır bilemeyiz ama korunmak isteyen milyonlarca insan olduğu kesin. Genellikle geceleri uykuları sabote eden sivrisinekler vücut ısısına ve gece uyurken çıkan karbondioksite gelir. Bu nedenle genellikle vızıltıları kulağımızın dibinde biter. Erkek sivrisinekler ısırmaz, dişi sivrisinekler kan depolar. Ufak tüyolarla sivrinsek saldırılarına maruz kalmadan güzel yaz akşamlarının tadını çıkarabilirsiniz.
Sıcak Günlerimizin Düşmanı Sivrisineklerden Doğal Kurtulma Yolları
- Koyu renkli kıyafetler onlar için tam anlamıyla bir barınaktır. Açık renkli kıyafetler giymeye özen gösterin.
- Terli nemli bölgeler sivrisineklerin özellikle tercih ettiği bölgelerdir. Sık sık duş alın.
- Bahçe ve balkonunuzda sodyum lambaları bulundurmak sivrisineklerin daha az gelmesini ve elektrik tasarrufu yapmanızı sağlar. Ayrıca camlarınıza sineklik taktırmak en kolay ve pratik çözümlerden biri olacaktır.
- Karanfil yağı, lavanta yağı ve portakal kabuğunun kokusundan hoşlanmazlar.
- Çay ağacı yağı, okaliptüs ve nane yağı ısırılan bölgeye sürüldüğünde kaşıntıyı birkaç saniye içinde alacaktır ve o bölgeyi hızlı bir şekilde onaracaktır.
- Saf vanilya da sineklerden korunma olarak kullanılabilecek yöntemlerden birisi. Nabız noktalarına sürülen vanilya yağı bir anlamda sizi görünmez kılacak ve ısırıklardan kaçınmanızı sağlayacaktır.
- Yeşil limonun üstüne yerleştireceğiniz karanfiller de sinekleri evinizden uzak tutmanıza yardımcı olacaktır.
- Evinizin cam kenarlarına fesleğen ve lavanta saksıları yerleştirin. Fesleğen ve lavantanın sivrisinekleri kovucu doğal etkisi vardır.
- Son olarak teknolojinin nimetlerinden faydalanın! Sinek kovar yazılımı yükleyebileceğiniz cep telefonunuzda geceleri ya da akşamüstü programı çalıştırın ve sıcak yaz akşamlarının tadını çıkartın!
Sivrisineklere Karşı Doğal ve Pratik Çözüm Önerileri
- Kimyasal içerikli sinek kovucuları çekinerek kullananlardansanız bu haber tam size göre. Hem kaşınmayı kesen hem de sineklerin açık büfe keyfine son verecek şey çay ağacı yağı.
- Birçok kozmetik markette ya da aktarda satılan çay ağacı yağını sivrisinek ısırıkları için kullanabilirsiniz.
- Yapacağınız şey çok basit.
- Sprey şişeye birkaç damla çay ağacı yağı damlatın ve üzerine temiz su koyup çalkalayın. Ardından cildinize püskürtürün. İltihap, sivilce ve benzeri durumlarda antiseptik kurutucu olma özelliği de taşıyan, sinek ısırıklarından sizi koruyacak doğal kovucunuz hazır!
- Olur da sivrisinek saldırısından kurtulamazsanız ve ısırılırsanız, ısırılan bölgeye bir iki damla çay ağacı yağı damlatın. Birkaç dakika içinde kaşıntınız kesilecek ve ısırık yüzünden şişen bölge eski haline geri dönecek, yani iz kalmayacak.
Sivrisineklere Karşı Doğal Çözüm!
Sprey şişeye birkaç damla çay ağacı yağı damlatın ve üzerine temiz su koyup çalkalayın. Ardından cildinize püskürtürün. İltihap, sivilce ve benzeri durumlarda antiseptik kurutucu olma özelliği de taşıyan, sinek ısırıklarından sizi koruyacak doğal kovucunuz hazır!
Olur da sivrisinek saldırısından kurtulamazsanız ve ısırılırsanız, ısırılan bölgeye bir iki damla çay ağacı yağı damlatın. Birkaç dakika içinde kaşıntınız kesilecek ve ısırık yüzünden şişen bölge eski haline geri dönecek, yani iz kalmayacak.
Sivrisineklere Karşı Özel Sprey Malzemeler:
- Boş bir spreyli kutu (cam şişe olması daha iyi olur)
- Bir bardak kadar saf ya da kaynatılmış su
- 1 çay kaşığı karbonat
- Organik bitkisel yağlar (Aşağıdakilerden birini veya birkaçını seçebilirsiniz)
- Citronella (limon melisa) uçucu yağı
- Karanfil yağı
- Biberiye yağı
- Çay ağacı yağı
- Okaliptüs yağı
- Lavanta yağı
- Nane yağı
Yapılışı:
- Suyunuz sıcakken, karbonatı içine ekleyip iyice eritin.Yağlardan toplam 30-50 damla olacak kadar seçtiklerinizi suya damlatın. Hepsi hemen hemen aynı etkiye sahip olduğundan dolayı kokusu hoşunuza gidecek şekilde miktarını ayarlayabilirsiniz. Kesin bir ölçü olmadığı için damla damla saymanıza gerek yok.
- Şişeyi iyice çalkalayın ve doğrudan cildinize sıkıp iyice yayarak kullanın.
- Göz ve ağız çevresine sürmemeye dikkat edin. Bazı uçucu yağların deride alerjik etkiye sebep olabilme ihtimaline karşı yap karışımınızı önce küçük bir bölgede test ederek kullanmanız faydalı olacaktır.