Sağlık

Gebelikte Kulak Tıkanması! Belirtileri Ve Tedavisi Nedir?

Anne adaylarının gebelik döneminde yaşadığı bir sorun olan kulak tıkanması neden olur? Kulak tıkanmasının belirtileri nelerdir? Tedavisi nasıl olur?

Anne adaylarının gebelik döneminde yaşadığı bir sorun olan kulak tıkanması neden olur? Kulak tıkanmasının belirtileri nelerdir? Tedavisi nasıl olur?

Gebelikte Kulak Tıkanması

Anne adaylarının gebelik döneminde bir takım sağlık problemleri ortaya çıkar. Kulak tıkanması da bu problemlerden biridir. Kulak tıkanması anne hormonlarında ki değişimlerden dolayı oluşur. Meydana gelen hormonal değişikliklerden dolayı önce burun tıkanır sonrasında kulak tıkanıklığı meydana gelir.

Gebelik döneminde kulak tıkanıklığını hissettiğiniz de direk bir KBB uzmanına baş vurmanız gerekmektedir. Çünkü bu sorun işitme problemlerine yol açabilir. Bu yüzden kısa sürede tedavi edilmesi şarttır. Anne adaylarının kulak tıkanıklığı durumunda dikkatli olması gerekmektedir.

Gebelikte Kulak Tıkanması Ve Belirtileri

Kulak tıkanıklığı sonucunda uzun süreli ve geçmeyen bir kulak ağrısı meydana gelmektedir. Bunun yanında ishal, yüksek ateş ve kusma gibi belirtiler görülebilir. Bunun yanında kulakta sarı yada yeşil renk akıntı oluşabilir. İhmal edilmeden doktora baş vurulmalıdır.

Gebelikte Kulak Tıkanması! Belirtileri Ve Tedavisi Nedir?
Gebelikte Kulak Tıkanması

Hamilelikte Kulak Tıkanması Nasıl Önlenir?

Gebelik döneminde bu sorun kulak kirini yumuşatan damla kullanarak önlenebilir. Damla kulakta oluşan kirin sıvı hale gelmesiyle tıkanıklığı gidermektedir. Oksijenli su ve gliserin kulak kirlerinin yumuşamasını sağlamaktadır. Bunun yanında alerji ilaçları kullanmakta kulak tıkanıklığını giderebilmektedir. Bu ilaçlar doktor kontrolünde kullanılmalıdır. Burun deliklerini kapatıp ağızdan nefes alarak burundan vermek basınç etkisi yaparak tıkanıklığın açılmasını sağlayabilir. Duş almakta kulak tıkanıklığında etkili bir yöntemdir.

Gebelikte Kulak Tıkanması Tedavisi

Gebelik döneminde kulak tıkanması genel de bazı bakteriler nedeniyle meydana gelmektedir. Bu durumda olan gebeler için uzmanlar antibiyotik ilaçlar ile tedavi uygulamaktadırlar. İlaçların dozu kişiden kişiye göre değişiklikl gösterebilmektedir.

Not: Sayfadaki yazılar bilgilendirme amaçlıdır. Böyle bir sorunda bir uzmana baş vurmanız gerekmektedir. 

Nasıl Daha Az Tatlı Yerim?

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu